Активности по повод Светскиот ден за борба против хепатитис

Под мотото “Тестирај. Третирај. Хепатитис”, ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола и оваа година активно се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден за борба против хепатитис – 28.07.2018 година.

 

Целта на овие активности  е да се подигне свеста на населението за опасноста од хепатитис и истовремено да се информираат граѓаните на кој начин можат да се заштитат бидејки навременото тестирање и третман на вирусните хепатити B и C може да спаси живот.

37838790_2219366098078922_7413137828051156992_n

37923502_2219366361412229_3470082783437651968_n

Leave a Reply