Активности на ЦЈЗ Битола во рамките на Европската недела на имунизација

ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола со низа на активности ја одбележа Европската недела на имунизација.

Беа одржани повеќе предавања и трибини во училиштата и градинките, а централниот настан се одржа на плоштадот Магнолија, при што се делеа промотивни материјали со цел подигнување на свеста кај родителите за важноста на вакцинацијата како најисплатлива јавно здравствена превентивна мерка.

31036369_10211780811700117_1233401109_o (1)

30931033_10211780819180304_641471436_o

31072775_10211780815300207_932329254_n

30831684_10211780817340258_1102069064_n

За настанот пренесуваше и локалната телевизија ТВ Тера на следниот линк.

Leave a Reply