Вакцинација против грип 2014

posted in: здрав живот | 0

Од 27.10.2014 година, во просториите на ЈЗУ Центарот за Јавно Здравје – Битола ќе се отпочне со вакцинација на населението против сезонскиот грип – 2014/2015.

Цената на поединачна доза изнесува 400,00 ден.

Работно време од 07:30 – 18:00 часот секој работен ден.Стручните лица  препорачуваат да се имунизираат сите ризични групи од населението како што се постарите лица над 60 години, хронично болните, децата од шест месеци до 5 години, бремените жени и здравствени работници.

adult-vaccination_0113-web-exc_339927

Leave a Reply