Светска недела за промоција на доењето

posted in: здрав живот | 0

Оваа година слоганот на одбележувањето на Светската недела на доењето 2014 (1-7  август) гласи:

ДОЕЊЕТО: Цел која значи победа – на животот! 

 

wbw2014-btn

 

Целите на оваа Светска недела на доењето е да се зголеми подршката на доењето како и промоција на доењето, затоа што мајчиното млеко ги обезбедува сите хранливи состојки за оптимален раст и развој на детето и има единствена способност за заштита од инфекции и го намалува ризикот од развој на алергии.

Leave a Reply